Ingridienser
Oxsvans i bitar
Lök
Två lagerblad
Några pepparkorn
Svamp
Lite rödvin
Grädde
Råg
Granatäpple
Äpple

Börja med att snabbt bryna köttbitarna i smör och olja tillsammans med grovhackad lök. Bräsera (koka i lite vatten i pannan) sedan köttet i ca fyra timmar tillsammans med kryddorna. När köttet är färdig låter du det svalna lite innan du rensar bort ben och fett. Häll köttspadet genom en sil. Stek på lite svamp i smör och olja och tillsätt sedan köttspadet och slå i en skvätt rödvin. När det börjar närma sig servering lägger du i köttet och slår på en skvätt grädde.
Råg
Rågen ska blötläggas runt 8h före tillagning. Det tar ungefär 1.5h att koka råg.
Servering
Vi serverade med lite granatäpple och vanligt äpple för att få in lite friskhet i denna annars ganska tunga rätt. Vi hade också ett nybakt halvgrovt surdegsbröd gjort på grönsaksfonden från igår samt mixad pumpa.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar