onsdag 27 oktober 2010

Fiskkakor på kummel, bräserad pak choy och ris

Fram tills för en vecka sen hade vi aldrig använt pak choy (eller pak soi, eller pak choi, det verkar florera lite olika stavningar) i mat förut och trots att vi tog en ganska försiktig start tycker jag att den hade en god smak men framför allt en mycket angenäm krispig konsistens. Fiskbullar har jag redovisat tidigare här på bloggen och detta är en liten variant på tidigare recept.

Fiskkakor 6st (2-3 portioner)
ca600g Kummel (glömde tyvärr kontrollera vart den kom ifrån, för sist jag kollade tog Kummelsåsongen slut i augusti)
1 ägg
20g Maizena (ca 1/3dl)
1 rågad tesked Chilipasta
Salt & Peppar
Rapsolja
Bräserad Pak choy
2 stjälkar Pak choy
1dl Buljong - vi använde kycklingbiljong
2st Finhackade Vitlöksklyftor
2dl Finhackad purjolök
Rapsolja

Fiskkakor
Skär fisken i grova stycken och lägg ner i en assistent tillsammans med resten av ingredienserna. Pulsa några gånger, men se till att fisken fortfarande har kvar lite textur. Värm upp en stekpanna med lite rapsolja och klicka ut fisken till sex kakor. Det tar inte många minuter på varje sida innan de är klara.

Bräserad Pak choy
Skär pak choy'en så att bladen är separerade från skaften. Bräsera Pak choy, vitlök och purjo i lite olja innan man tillsätter lite buljong som det får koka i ett par minuter, tills buljongen har reducerats ner med ungefär hälften.

Servering och smak
Vi serverade med lite basmatiråris och jag tog också en god ale. Jag stod för doseringen av chilipastan och tyckte det var gott med lite värme i munnen, men Ania tyckte att det var precis på gränsen för vad hon kunde klara. Det hade nog satt pricken över i:et om det varit några haricoverts i fiskbullarna för att ge dynamik i konsistensen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar