Vi lyckades i helgen få tag på en Portabellosvamp av gigantiska proportioner. Den var fakstiskt så pass stor att den inte fick plats i vår nya "lilla" stekpanna. Receptet till fänkålssalladen togs till stor del från sensate numret av Buffé.
Ingridienser
En gigantisk portabellosvamp - eller vilken annan storlek du nu får tag på
Fänkål
Lök
Vitlök
Körsbärstomater
Soltorkade tomater
Korianderkrydda
Vitt vin
Äppelcidervinäger
Matvete
Fänkålssallad
Det var Ania som gjorde salladen men jag tror jag kommer ihåg hur hon gjorde. Stek fänkål, lök och vitlök lätt med korianderkryddan. Häll på vatten och vin och koka upp med halva körsbärstomater och strimlade soltorkade tomater. Smaka av med lite vinäger, salt och peppar.
Svamp & matvete
Stek svampen i smör och olja med lite hackad vitlök.
Koka matveten enligt anvisningarna.
Servering & smak
Vi garnerade med lite sellerirotsblast blandat med olja, salt och peppar, den blev kanske aningen för skarp.
Svampen var helt galet god, så jäkla saftig och smakrik. Jag är ingen fänkålsfantast men tyckte salladen blev helt ok, men Ania blev nästan lyrisk.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar