fredag 8 oktober 2010

Gaffla mig, sa pumpan - Spagettipumpa och lax

Ibland är det skönt som hemmakock att vara gift med en hemmakock'ska som har lagat mat när man kommer hem sent.

Vi hade kommit över en spagettipumpa som vi hela veckan sett fram emot att provköra och ikväll bar det av.

Det är osäkert varför galten knallade in i bild.

Ingredienser
Spagettipumpa
Lax
Kryddor - Chili, gurkmeja, korianderpulver, spiskummin, salt & peppar
Pesto
Pumpa och solroskärnor
Persilja
Parmesan
salt & peppar
Olivolja

Pumpan
Dela pumpan på mitten och gröp ur kärnorna. Koka pumpan i lite saltat vatten runt 20min, beroende på hur stor den är. För att få fram spagetti tar man en gaffel och räfflar lite kött i köttet, det är hur kul som helst att se hur det lossnar.

Lax
Krydda laxen och häll på lite olja. Tillaga i ugn i på ca 175grader. Det är svårt att säga hur lång tid det tar då det är väldigt beroende på laxens storlek men runt 15-20min brukar man hamna på.

Pesto
Mortla kärnorna och tillsätt persilja och parmesan. Vänd ned oljan och mal ner salt & peppar.

Servering & Smak
En god sallad med en sjysst vinäger och sen är man 'good to go'. Pumpan var supergod och hade en angenäm pumpig smak (ibland kan pumpor vara lite smaklösa). Lax i ugn är kanske inte Michelinmat men det smakar å andra sidan väldigt gott.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar