tisdag 19 oktober 2010

When in doubt, go scallops - Pilgrimsmusslor i grönt smör

Av nån anledning är pilgrimsmusslan den ingrediens som jag tycker återkommer mest i alla kockprogram man ser på TV. Det verkar som om mottot är; When in doubt, go scallops. Hur som helst så smakar det fantastiskt och den här rätten tar typ totalt fyra minuter att göra. Faktiskt tar det betydligt längre tid att skriva denna post än det tar att laga rätten.

Ingredienser
Pilgrimsmusslor (2-3 per portion)
Vitlök - finhackad
Purjolök - finstrimlad
Persilja - finhackad
Smör
Olja
Salt & peppar

Börja med att lätt krydda musslorna och stek dem snabbt i lite olja och smör, det tar bara nån minut på varje sida. När mussolorna är färdiga lyfter du över dem till en tallrik. Lägg i en smörklick i pannan. När smöret blivit varmt steker du snabbt vitlök, purjo och persila. Häll det gröna från pannan över musslorna och njut.
Sjukt gott :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar