Vi har ätit ganska mycket pumpa på sista tiden men säsongen är ju så kort och de är ju så fina, så det gäller att passa på. Lite TP info är att pumpa är en gurkväxt (och squash på engelska).
Ingidienser
Fisk
Seabream
Marinad - citron, rosmarin, timjan, salt, peppar, olja
Pumpasallad
Pumpa - vi använde en röd slät variant som jag tyvärr inte kan komma ihåg namnet på, men det är supergod.
Pesto enligt nedan
Pesto
Rostade pumpakärnor
Finhackad blast från rotselleri - självfaller funkar det jättebra med persilja, basilika eller liknande.
Salt
Parmesan
Finhackad ungstillagad vitlök
Olivolja
Salt & perppar
Preparering
Pesto
mortla pumpakärnorna och blanda med resten av ingridienserna. Smaka av med salt & peppar
Pumpasallad

Fisk
Rensa firren och ge den ett par snitt på sidorna så att kryddorna kan komma in. Den kan gärna tillagas med huvudet på men eftersom Ania tycker det är lite läskigt med ögon så genomförde jag en dekapitering och passade samtidigtt på att avlägsna fenorna. Tillaga i ugn på 225grader tills den är klar, det tar runt 15minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar