onsdag 15 september 2010

Kryddiga laxkakor med dinkel och salsa

Det är ganska nyligen sen vi började göra fiskbullar regelbundet men det är verkligen en rätt man kan variera jättemycket. Dessa kryddiga laxkakor smakar verkligen fantastiskt och dinkeln är ett kul inslag.

Laxkakor
Lax (otippat va)
Lök
Persilja
Ingefära
Currypasta (jag erkänner, den var pre fab)
Ägg
Honung
Maizena

Salsa
Lök
Körsbärstomater
Vinäger
Chili

och Dinkel
Dinkeln skall blötläggas 8h och kokas sen 1h30min.

Att göra fiskkakorna är väldig lätt. I med allt i hushållsassistenten och pulsera några gånger. Fisken ska ha kvar lite textur, så ingen pasta konsistens. Hetta upp pannan med en neutral olja och dra sen ner temperaturen en aning och häll av överbliven olja. Klicka upp mixen och stek på bägge sidor. Det är ju fisk så det tar inte lång tid.

När du gör alsan börjar du med att steka löken på låg värme så länge du har tålamod till. Dela tomaterna i mitten och lägg i allt i en liten gryta och låt sjuda ca 30min. När salsan är klar kan du peta bort tomatskalen som har lossnat.

Jag serverade med lite kall chutney för att bryta lite. Tyvärr gör fotot inte rätten rätta :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar