lördag 11 september 2010

Rotfrukter i ugn med minipumpa, prosciutto & chutney

Vi var på bondens marknad idag och fick tag på massa jättefina ekologiska grönsaker. Vi snubblade också på knattepumpor som var ungerfär på storlek med äpplen. Efter en köttfest utan dess like igår kände vi för att ha en (nästan) vego kväll så vi beslutade att dra nytta av vår fångst.

Att göra rot i ugn är ju typ det lättaste man kan göra. Vi tog palsternacka, minipumpor, morätter, potatis, rödlök och vitlök och hällde på lite rapsolja, salt och peppar. In med allt i ugnen på 220 och när det var 10min kvar slängde vi in prosciutton och ställde om till grill.

Chutney kan man ju också göra på typ allt man gillar. Denna gjode Ania på äpple, mango, lök, ingerfära, socker, salt, chili och äppelcidervinäger. Mangon var jättesöt så det var ganska sparsamt med socker.

Vi gjorde också en grönsallad på senapskål, gurka, sallad och selleri.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar