måndag 27 september 2010

Risotto med skogssvamp

Vi kom hem sent på kvällen efter att ha spenderat hela dagen i bilen och var egentligen för trötta för att laga mat men det blev ändå en god risotto. Tidigare på dagen var vi inne i skogen en halvtimme och plockade lite blandad svamp och de kom väl till pass när vi slängde ihop maten.

Arborioris
Selleri
Gul lök
Köttbuljong - gjord tidigare på märg och rotfrukter och sendan fryst för att tillgå vid precis sådana här tillfällen
Vitt vin
Svamp
Parmesan

Hacka lök och selleri och värm i pannan i lite olja och smör tills de blir mjuka. Häll på riset och öka vämen och stek tills det blir transparent i kanterna. Häll på vinet och låt koka in. Fyll bitvis på med buljongen och massera riset med en slev tills det är klart och har en flytande konsistens. I med en klick smör och lite riven parmesan och låt vila ett par minuter innan servering.
Stek svampen i olja och smör med vitlök och svamp.
Vi serverade med lite pumpakärnor och parmesan. Inga ursäkter för en bra måltid även fast man är helt slutkörd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar